Friday, 29 April 2011

ROYAL WEDDING: Prince William & Princess Kate

Assalammualakum semua.

Hai si cantik & si kacak? kamu semua apa khabar? harap semua sihat ya. ok, macam yang semua orang tahu, hari ni majlis perkahwinan Prince William & Princess Kate Middleton. wah, sangat excited. suka cerita prince & princess. saya siap tengok LIVE lagi tadi. semangat kn?

Prince William ni anak sulung Prince Charles & Mendiang Princess Diana.



Perkahwinan besar-besaran yang terakhir masa Princess Diana & Prince Charles kawin tahun 1981, 30 tahun yang lalu. tu sebab la satu dunia tertunggu-tunggu mo tengok majlis ni, especially orang-orang britian. ya la kan Prince William ni pewaris takhta kedua Diraja Britian. ramai yang berharap Kate dapat jadi macam Princess Diana yang sangat mesra rakyat.

 


Mo tahu macam mana kisah cinta PRINCE WILLIAM & PRINCESS KATE? actually Prince William ni dari dulu ramai peminat. well, anak raja sepa yg nda SUKA kan? jangan terkejut yang BRITNEY SPEARS & PARIS HILTON pun pernah mo cuba nasib dengan Prince William. thank GOD, Prince William ni nda cepat cair. hehe. sy nda dapat bayangkan kalo paris hilton jadi princess. no no. ok, balik kepada cerita asal, Prince William kenal Kate masa sama-sama belajar di Universiti St Andrews, Scotland. kira masa belajar tu kawan + bercinta la. CEH!

 

Diaorang penah break-up tahun 2007 sebab Prince William sibuk dengan latihan tentera + nda mo kawin awal + gosip pasal Prince William dengan perempuan lain, mesti Kate tension betul masa tu kan. ish2. tapi 2 bulan jak gaduh, lepas tu ok balik, sayang la katakan. Sampai la bertunang bulan November tahun lepas n kawin hari ini. lama jugak la diaorang bercinta, hampir 9 tahun. congratz to PRINCE WILLIAM & PRINCESS KATE. hidup bahagia sampai bila-bila.

ok, tu jak mo cerita hari ni. semua orang take care ya!




mood: berangan-angan. PRICE CHARMING sy mana? :P

8 comments:

CintaZulaikha said...[Reply]

depa cam nak jadikan kate nih versi diana plak~~haruuuuuuuuu~~

Arisa said...[Reply]

@CintaZulaikha aah, nda tahu la kate ni mcm mana. jgn la smpai divorce mcm diana n charles suda.

Siti Aziz said...[Reply]

ha3.. same cantik same padan... ^_^V

Arisa said...[Reply]

@Siti Aziz hehe. SWEET couple ^^

.m y z. said...[Reply]

halamak, dah macam family kate dah tau sume pasal ni. hehe ;)

paris hilton? oh NO +__+

Arisa said...[Reply]

@.m y z. family angkat. ceh! hehe. paris hilton biar la uruskan hotel HILTON je :P

miszFAZIE said...[Reply]

suka sangat dorang kahwin . padan ! :)

Arisa said...[Reply]

@miszFAZIE sy pn SUKA :) PERFECT MATCH, hopefully :P