Friday, 15 April 2011

Penyanyi Youtube

Assalammualaikum smua!

Harap smua org sihat ya. sy  HAPPY. smlm blog ni ada 1 org follower jak. hari ada 21 org suda. yey! SUKA2. thanks dkt smua FOLLOWER. arisa sayang kamu semua BANYAK2. 

Ok, hari ni mo cerita pasal Youtube. smua org tahu apa Youtube? kalo ada yg nda tahu, sila masuk dlm tempurung skrg. hehe. joking! of coz smua org tahu kn. mcm2 video ada dalam Youtube. kamu smua suka tgk video apa di Youtube? 

Sy suka tgk video orang2 yg berusaha menunjukkan bakat menyanyi diaorang, bkn artis ya, tp orang biasa. diaorg ni smua unik + special edition. hehe. sbb kita cuma boleh tgk n dgr diaorg nyanyi di Youtube saja. macam artis2 yg suda famous, kita bukak radio atau tv boleh dengar suda diaorg nyanyi kn?

Hari ni mo cerita penyanyi Youtube kesukaan arisa effy. mula suka dengan penyanyi Youtube ni bila ada 1 org kawan kasi tgk video perempuan menyanyi. mmg BEST la. suka dengar, lagi2 bila dia nyanyi sambil main gitar. lepas dari tu sy pn mula la menjalankan aktiviti mencari penyanyi2 yg best di Youtube. ok, jom tgk siapa mereka2 yang berjaya mengoda telinga saya. eh, mcm pelik jak ayat 2 :P

1) MIA ROSE
first penyanyi Youtube yg sy suka. sekarang pn dia masih lagi upload video di Youtube, cuma agak kurang BEST suda. bukan pandai nyanyi jak, tapi pandai tulis lagu jgk. sy paling suka video yg ni, berbanding lagu2 yang lain, walaupun video ni bukan the latest, still rasa video ni yg paling BEST.


2) DAVE DAYS
ok, next! dave :) sy paling suka org yg pandai main gitar. mcm dia ni. lagu ni lagu dia sendiri ya, feat dgn kimmi, tajuk lagu OLIVE YOU. mmg best. jom layan ^^


3) GAMALIEL & AUDREY
yg ni pasangan adik-beradik. indonesian. bagi sy, dua2 suara BEST. dan yang paling unik bila diaorg buat mashup lagu break ur heart + maniac. sangat KREATIF. 

4) MADDI JANE
budak lg, umur 12 tahun. tp suara, wow! sy speechless :) penah masuk dalam rancangan THE ELLEN SHOW.


5) TIFFANY ALVORD
baru jumpa video dia tahun ni. so, nda berapa tahu pasal dia. tapi yg penting suara BEST + pandai main gitar.



6) CATHY NGUYEN
suara biasa jak. ceh! mcm pengkritik pulak sy ni kn? but still FUN video to watch. vietnamese. jarang upload video suda, sbb tgh sambung study. suka tgk cathy, nampak happy go lucky jak. lelaki tu penah masuk american idol. tp sy nda penah nmpk pun. lg suka cathy.




7) NAJWA LATIF
last sekali, ada lagi sebenarnya. tp nda akan mo letak smua di sini kn. kita pilih yg paling TOP saja. hehe. ok, baru jumpa video najwa ni last week. mungkin ramai yg suda knal dia. she's MALAYSIAN. yey. bangga! si gadis You Tube, baru 16 tahun. start belajar main gitar last year. suda ada 2 lagu sendiri, kalo nda silap la, carta hati & cinta muka buku. all the best utk NAJWA!

Habis suda cerita pasal penyanyi Youtube. kalo kamu smua minat mo tahu lebih pasal penyanyi2 ni boleh la klik link di bawah setiap video ya, sy suda sedia link utk pegi Youtube, website, FB or twitter diaorg. apa yg sy boleh cakap, sy suka diaorg smua. pandai nyanyi, pandai main gitar. walaupun menyanyi di Youtube jak, diaorg telah berjaya menghibur hati sy. ceh! :) sometimes better than famous singer. u guys r AWESOME!

Tu jak utk hari ni ya. bsok sabtu. cuti! mesti kamu smua suka kn? have a great WEEKEND ya. jumpa lagi di lain post. thanks pada yg sudi baca. SAYANG KAMU JUTA2 :) jaga diri, jgn noti2, be nice to everyone n happy slalu.

BYE!


4 comments:

syafiqakarim said...[Reply]

haha.pasni iqa pun nak buat mcm ni la.
main gitar.nyanyi.upload kat
u-tube.rasa2 laku x nanti? ;p

Arisa said...[Reply]

haha. cuba la.
siapa tahu kn? kot2 lps tu jd artis pofular. he.
arisa pn jd peminat iqa nnti :p

thanks for dropping by dear :)

Diyana said...[Reply]

maddi jane dgn najwa latiff

saya sukaaaa

mereka awesome

Arisa said...[Reply]

:) yup! + diaorg muda lg.
especially maddi jane. for me, suara dia sgt BEST.

thanks for dropping by diyana :D