Sunday, 17 April 2011

Kisah Saya & Pacik

Assalammualaikum smua.

Macam mana hari sabtu kamu? harap smua ok la ya. smua sihat? kalo sihat alhamdulillah. sy pn sihat n mampu lg mo tulis di blog ni. SYUKUR :) harap kamu2 smua pn sihat ya! Mesti kamu smua tertanya-tanya kn kisah apa pulak si ARISA mo cerita ni, tajuk pn mcm pelik jak. Ok, biar sy kenalkan dgn kamu smua siapa sebenarnya PACIK ni :)

Kami sebenarnya CLASSMATE. classmate? ya la, sila baca sampai habis ya. hehe. masa sekolah jarang bertegur sapa. boleh kira dengan jari berapa kali kami bcakap. kalo bcakap pn mesti pasal hal sekolah. pas hbs SPM, masing2 lost contact. ya la, mo contact buat apa kn, kami mcm nda pernah kenal pn, walaupun classmate. 

Tahun lepas jumpa balik di FACEBOOK. tukar2 phone number. tiba2 rasa mcm SELESA la pulak. so,kami KAWAN. pi RAYA sama, kuar mkn, shopping. dia suka panggil sy "MACIK". pelik kn? nda nmpk ka sy ni budak kecik. untuk berlaku adil sy pn panggil la dia "PACIK". hehe. panggilan tu melekat la pulak. dia ni LUCU, suka buat lawak. susah mo tgk dia MARAH  nda pernah tgk dia marah n sy nda tahu bila masa dia SERIUS.

Dia penah ajak kapel. tp sy nda mo. sbb apa? sy anggap dia kawan jak. mula2 mmg la dia nda boleh terima, tp lama2 ok la. so, we just FRIEND! masi text n call mcm biasa. so, cerita seterusnya bermula 1 April yg lepas.masa tgh ber"text", lebih kurang mcm ni la;

PACIK: babu', makan kita.

babu' = panggilan macik dalam bahasa bajau

sy sebenarnya nda suka panggilan babu'. macik better than babu', dia pn tahu sy nda suka. mungkin dia gurau jak, tapi hari 2  tiba2 emotional terlebih pulak sy ni.

SAYA: eee. nda mo la kwn ko. mo merajuk 1 bulan.
PACIK: hehe. alah, jgn la bh.
SAYA: nda mo. mo merajuk jgk.
PACIK: nanti sy belanja almond london ar.
SAYA: nda mo suda.
PACIK: jgn la bh merajuk

NDA REPLY

PACIK: macik..
SAYA: apa? nda mo kwn ko.
PACIK: knp bh dgn ko ni macik. huhu.

NDA REPLY

PACIK: macik, jom tgk maharaja lawak

NDA REPLY

PACIK: gud nite macik!

3 April

PACIK: macik, knp bh dgn ko ni? apa lg salah sy ni? huhu :'(
SAYA: eee. knp jgk buat muka sedih 2. 
PACIK: ya la, dari hari jummat nda reply msg. huhu.
SAYA: kn sy suda bg tahu mo merajuk 1 bulan.
PACIK: jgn la bh merajuk dgn sy, merajuk jak dgn org lain. huhu.
SAYA: nda mo, mo merajuk dgn ko jgk.
PACIK: knp sy?

NDA REPLY

lps dari hari 2, pacik teda text @ call suda. sy JAHAT ka? sebenarnya sy mo ckp I MISS HIM. huhu. tp nda tahu mo buat macam mana ni. knp dia nda pujuk sy? tp buat apa dia mo pujuk sy kn, sy bukan gf dia pn. + dia penah ckp dia nda pandai pujuk perempuan. aduh! agak tertekan situasi di sini skrg. sy SUKA dia ka? emm, nda la. sy cuma rindu la. utk pengetahuan kamu2 smua, sy jarang text @ call dia. biasanya dia yg mula dulu. ntah, sbb sy malu atau sebab sy nda mo dia mengharap apa2 dari saya. ai, yg sy nda pasal2 merajuk hari tu pn kenapa? emm, sebenarnya PMS. hehe.

Lepas fikir punya fikir, sy rasa sy boleh guna mana2 jalan penyelesain di bawah;

1- text @ call dia, bg tahu sy RINDU dia (eh, nanti dia ingat sy SUKA dgn dia pulak)
2- tunggu smpai 1 MEI (kn kata mo merajuk 1 bulan)
3- tunggu smpai dia text @ call sy (ya, mesti dia rindu sy jgk. opps, PERASAN pulak saya)
4- text @ call dia ajak keluar, buat mcm teda apa2 berlaku (eh, dia mahu ka?)
5- dtg rumah dia terus, bg tahu sy RINDU dia (opps, TERLEBIH SUDAH)
6- tgk FACEBOOK dia, utk lps rindu (suka yg ni, tapi masi RINDU lg)
7- lupakn jak la dia, mungkin bagus lg begini. boleh la dia cari GF. asyik2 dgn sy jak. sy bukan mo pn jadi GF dia (mungkin yg ni terbaik kn?)
8- cari pacik BARU (hehe,amboi2!)

Tu la kisah sy dan PACIK. nda tahu apa akan jadi seterusnya. huhu. cuma mo bg tahu, I MISS PACIK! Ok, tu jak utk hari ni ya. jumpa di lain post. kamu smua take care ya. 

BYE!



11 comments:

FatinShaarani said...[Reply]

hey cumell. sy pon pnah kot lam situasi gni.
btol lar an,, rindu. alahh,, bukan ap pon tp coz terbiase ad dy an.? :)
satu ja ncihat sy. if you feel something inside,, then dont let him go. for once u will regret it. saket tau bile dh nyesal tuh. huu T.T
*haizz bnyak ckp lak dh,hehe. btw,, alldabest tau :D

Arisa said...[Reply]

hi fatin! btul3, terbiasa.
sbb tu bila dia xda, RINDU. huhu.
paling takut yg 2 lar, nanti menyesal pulak kn.
tiba2 mngamuk bila tahu dia ada gf. hehe.
i miss him? YES. always ask myself, do i love him? n smpai skrg the answer still NO.
as FRIEND, sy nk terbaik utk dia.
sy pn byk ckp pulak ni. hehe.
btw, thanks ya fatin for ur advice. appreciate ^^ n harap2 sy nda mnyesal :)

zacky ~786~ said...[Reply]

hahaha.~ tula jual mahal sgt.. :p
nda ada apa bha.. sume ok jerr tu.. laki tu pn ckp die xpandai memujuk kn.. lg pn.. btol la awk bkn gf die.. sbb die declare awk takank.. bila xde bru nk "miss2" hehee..

tanya pd hati ..

tepuk dada, tanyer la iman... ;) wink2 soley2

Arisa said...[Reply]

haha. dia selalu ckp mcm tu, JUAL MAHAL :P
nda mo, tp RINDU la pulak kn.

hati oh hati. PACIK oh PACIK :)

thanks zacky singgah cni ^^

Wanzi said...[Reply]

no komen.... yang majuk mesti dipujuk.....

Adynda Nurfarina said...[Reply]

jual mahal la macik ni... pepatah ada mengatakan: ''usaplah kata sayang selagi dia ada.. nanti myesal naaa" cewahh...

Arisa said...[Reply]

wanzi ~ ya ka? tp sy mcm merajuk nda bertempat jak. hehe.

dynda ~ tu la jgk bh, c macik ni nda pandai la buat MEGA SALE kn? :P setuju2. + ucapan tu MAHAL, sbb kata SAYANG utk org yg btul2 SPECIAL jak. ceh! hehe.

thanks smua, singgah cni :D

Wen said...[Reply]

hahhahhahahahhaha...

bah keep it up.. tunggu ja, dia syg mesti dtg punya hehe

Arisa said...[Reply]

hehe. ya bh, setia menanti ni.
kalo dia nda datang, 2 tanda dpt MACIK baru suda. sy PASRAH. hehe.

wen, thanks dtg cni ar. btw, nda lama lg xm kn. gd luck!

Wen said...[Reply]

yerp 20 hb exam da ni... mcm mana tau ni? hehehe

Arisa said...[Reply]

sy ada kuasa meramal bh ni. hehe.
coz ums skrg tgh study week. next week xm.
so, sy assume upsi pn sama :D