Thursday, 14 April 2011

10 IMPIAN SAYA

Assalammualaikum smua http://www.emocutez.com

Apa khabar? harap smua sihat la ya. bg yg nda sihat. harap kamu cepat sembuh ya! skrg semangat btul mo tulis blog. hehe. o ya, alhamdulillah sy suda jumpa jalan pulang. 2 hari lepas nda sempat update blog, sbb sgt bz dgn bisnes online. hari ni baru ada masa free.

Ok, tajuk post hari ni, IMPIAN. smua org ada impian a.k.a cita2. kn kn kn? so, nda terkecuali MISS ARISA EFFY. hari ni mood: berangan-angan tu la pasal mo cerita pasal impian. kalo mo ikutkn impian kita ni nda terkira. smpai bsok pn nda hbs cerita. jadi kita pendekkan la cerita, sy list 10 impian sy yg paling TOP. ceh!

1) Jadi puteri
Impian dari kecik, mo jadi PRINCESS. alah, biasa la kn. tpengaruh dgn cerita CINDERELLA, SNOW WHITE, RAPUNZEL, BARBIE dan yg seangkatan dengannya. best kn kalo dpt jadi puteri, smua org sayang, kalo ada apa2 masalah pun PRINCE sentiasa ada utk membantu. ada bilik cantik, baju cantik, prince hensem, parents kaya, mo buat apa pn boleh. emm. tp cuma sekadar mimpi. in real world, mana ada PRINCESS yg boleh bahagia mcm dlm fairytale tu. 






2) Jumpa HERO saya.
Kamu smua knal hero sy? mesti la nda kn? bagus2. lg pn he's MINE. wah! TERLEBIH SUDAH! Jerry Yan pujaan hatiku http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com dia PERFECTLY HENSEM http://www.emocutez.com suka dia since tgk drama taiwan METEOR GARDEN. dgn gaya dia yg sombong. FUH! im in LOVE.

dalam cerita METEOR GARDEN

:)

dalam cerita DOWN WITH LOVE

my 

jerry yan, sy tetap setia dgn kamu walaupun sy hampir tergoda dgn kembar kamu, LEE MIN HO.

Lee Min Hon 
(blakon dlm meteor garden versi korea - Boys Over Flowers)

Lee Min Ho + Jerry Yan

jerry yan, kamu di jemput dtg bila2 masa dalam mimpi sy http://www.emocutez.com



3) Bukak kedai baju
ok, sila abaikan dua impian di atas. sebab ia hanya angan2 berlebihan. hehe. impian ni kalo boleh mo buat dlm masa lima tahun dr sekarang. INSYAALLAH. kedai kecik pn nda apa. skrg tgh buat bisnes online, so sgt2 bharap dpt bukak kedai supaya dpt majukn lg bisnes. 





4) Beli kereta
rasanya smua org mo beli kereta. suda jadi mcm keperluan asas kn. senang mo bgerak. nda ada la suruh org lain jak hantarkan. dekat cni mo ucapkan terima kasih banyak2 la dkt mereka2 yg bkenan sebab telah membantu sy smpai ke destinasi yg dituju, tanpa anda2 smua sy nda ke mana2. sayang smua la. sy teda keta impian. selagi keta 2 cukup fungsi jadi kereta. sy on saja. yg penting dia unik + cute. cuma agak tertarik dgn kereta suzuki sbb nmpk mcm comel. nda sempat mo buat research pasal suzuki. lg pn mo research buat apa, duit belum cukup. bikin sakit hati jak. nda dpt beli pn http://www.emocutez.com





5) Rumah
sepa yg nda mo ada rumah kn? benda yg paling penting. tempat kita bteduh dr panas n hujan. tempat mo bina keluarga bahagia (angan2 lg) sy ada impian mo buat rumah alah rumah kampung. rumah kampung yg moden mesti cantik kn? 





6) Buat bungee jumping
wah! sy excited mo cerita pasal ni. dulu masa sekolah, suka aktiviti luar, mcm camping, flying fox, naik gunung, berkayak. cuma skrg nda aktif suda. tp impian mo buat bungee jumping ni masih ada. sy MESTI mo buat jgk. mesti best. hilang STRESS. ada siapa2 mo join? yg ni nda tahu la bila dpt buat. kawan2 pn kebanyakan bz memanjang. lg2 yg suda kawin. kalo bwk family, teda yg berminat. kalo mama tahu mesti dia nda kasi ni.





7) Pergi haji
smua orang ISLAM mesti ada impian ni kn? INSYAALLAH kalo murah rezeki, cukup duit, mo bawak 1 family sekali. 




8) Ambik anak angkat
pernah cakap dgn MAMA masa sekolah dulu, kalo sy suda kerja sy mo ambik 1 org anak angkat. mmg teringin mo jaga anak yatim.




9) Mo jadi HAMBA ALLAH yg lebih baik dari semalam
biasa la manusia, nda lepas dari buat dosa. jadi impian tu mo la kurangkn dosa2. mo buat apa yang ALLAH suruh n tngglkn apa yg dia nda suka. ill try my BEST!





10) Habiskan hidup dengan org TERCINTA
impian smua orang mo hidup bahagia dgn orang tersayang kn? sama mcm sy jgk. harap2 dpt suami yg boleh bahagiakn sy n sy boleh bahagiakn dia + dpt anak yg soleh n solehah. INSYAALLAH.




ok, hbs suda cerita pasal impian sy. impian kamu? apa pn impian kamu2 smua, sy doakn semua akan jadi kenyataan ya. tu jak utk hari ni. jumpa lg. smua org jaga diri ya! jgn noti2. happy selalu http://www.emocutez.com

p/s: setiap impian perlukan usaha. jadi, kita sama2 usaha ya. cha yo!

12 comments:

Far8 budak baik said...[Reply]

mcm2 lahh impian kau kn..hahaha
nk laki korea je..lelaki melayu tak ckup kacak ke.
ngahaa =p

Cik Kiah said...[Reply]

saye suker jerry!!!!!

Arisa said...[Reply]

haha. far8 jeles la tu. kn? btw, dia bkn laki korea. laki taiwan :P lelaki melayu x cukup kacak? mcm awk tahu2 je kn. xya sy bg tahu. hehe.

cik kiah ~ sama la kita. hensem kn :)

syairahmohdanuar said...[Reply]

sy pon tringi gila nak bungee jumping >.<

Arisa said...[Reply]

jom ramai2 bungee jumping :) mesti BEST!

HonEyBuNNy said...[Reply]

salam ziarah...moga tercapai impian...heheh

Arisa said...[Reply]

salam. insyaAllah. hehe. thanks singgah cni. jap lg arisa ziarah blog kamu pulak ya ^^

Kay Masingan said...[Reply]

amboi byknya impian...:) semoga tercapai. Inysallah

Arisa said...[Reply]

amin :) kalo ikutkn byk lg 2. hehe. smoga impian kamu2 smua jgk tcapai ya! thanks kay singgah cni ^^

Liey Yatiey said...[Reply]

wahhh . ada jerry YAN lah ! ;D cute :O

Arisa said...[Reply]

@Liey Yatiey :) jerry yan sgt CUTE.

Makinoedin - said...[Reply]

wahh amazing